Objavljeno na 2022-06-07

Kako odabrati pravi namještaj za dnevni boravak

Kako odabrati pravi namještaj za dnevni boravak?

Jedna od najčešćih grešaka u interijerima je neadekvatna veličina sjedećeg namještaja u dnevnom boravku – velike garniture ugurane u mali prostor ili pak otužni dvosjed u velikim prostorijama.

Odabir sjedećeg namještaja najvažniji je korak pri opremanju dnevnog boravka. Ako ste u potrazi za idealnim modelom, najbolje je uzeti metar u ruke da vidite koje dimenzije dolaze u obzir, a zatim u skupljanje informacija o tome koji je model najbolji za vaš prostor. Naime, jako često kupimo neki komad namještaja koji nam se svidi na prvu, no kada ga unesemo u prostor, tek tada shvatimo da je prevelik ili čak premalen. Osim toga, važno je da se osigura jednostavno kretanje, dakle da sjedeća garnitura odnosno trosjed ili dvosjed ostavljaju dovoljno prostora, ističu iz firme Berre.

 

  1. Za velike prostore idealne prostrane garniture koje će dominirati dnevnim boravkom. U suprotnom, velika će prostorija izgledati otužno i naravno prazno.
  2. U dnevnim boravcima srednje veličine, idealan su odabir klasični trosjedi, pogotovo u kombinaciji s foteljom, koje možete pronaći u Berre salonu. Obično se volimo opredijeliti baš za ugaone garniture jer su vrlo praktične i nude puno toga – pružaju dovoljno mjesta za sjedenje, mogućnost pomicanja naslona na drugu stranu tako da dobijete prostor gdje se možete opustiti, ispružiti i uživati u poslijepodnevnom odmoru ili u druženju s obitelji i prijateljima ili pak spavat.
  3. Za manje prostore najbolji je odabir dvosjed jednostavnih i ravnih linija. Dvosjedi ili čak trosjedi manjih dimenzija koji su u nekoj neutralnoj boji definitivno su najbolji izbor. Manjak sjedećih pozicija u ovom se slučaju lako nadoknadi smještanjem fotelje.

Pročitajte više članaka

Kako odabrati pravi namještaj za dnevni boravak

Kako odabrati pravi namještaj za dnevni boravak? Jedna od najčešćih grešaka u interijerima je neadekvatna veličina sjedećeg namještaja u dnevnom boravku – velike garniture ugurane […]

Namještaj birajte prema funkcionalnosti

Namještaj birajte prema funkcionalnosti Pri uređenju i odabiru namještaja bilo koje prostorije u stanu ili kući osnovna ideja je definisati njenu namjenu i u skladu […]